Перейти до основного вмісту
Перелік корисних інтернет-ресурсів на мистецьку тематику для учнів та студентів

Список сайтов по тематике искусства для школьников и студентов 

Часом буває так, що терміново необхідно знайти інформацію на мистецьку тематику, і не важливо що саме - якісну репродукцію певної картини, інформацію про художників чи матеріали з навчання. Але переповнена мережа Інтернет видає інформацію уривками і можливість знайти що-небудь потрібне перетворюється на години безперервного збирання необхідних даних по краплинкам.  
Щоб трохи полегшити пошук для школярів та студентів я склала перелік перевірених сайтів, які протягом мого навчання були моєю опорою в саморозвитку та підготовці до занять.

Багатопрофільний мистецький сайт Артхів
Особливістю даного ресурсу особисто для мене передусім були якісні фоторепродукції картин художників. Дуже якісні та подекуди з описом та цікавими історіями про ту чи іншу картину. Зручний пошук дає змогу знайти художника, ознайомитись з його біографією та творчим доробком. Крім того, сайт має численні статті про стилі, художників чи мистецькі проблеми.
Проект "Українські Архітектурні Пам'ятки. Спадщина"
Надзвичайно корисний і плідний та інформацію доробок про архітектурні перлини нашої країни. Що цікаво, автор самостійно збирає інформацію, їздить містами України та робить якісні світлини побаченого. Ресурс корисний передусім для власного розвитку й озброєння знаннями про різноманітні пам'ятки країни, але також буде незамінним для підготовки за обраною тематикою.
Детальний анатомічний онлайн-атлас
Так, він знаходиться на сайті спортивного масажу. Але його користь при вивченні анатомії буде незамінною. Тож користуйтесь із задоволенням!
Онлайн конструктор орнаментів
Для тих, хто займається декоративно-прикладним мистецтвом цей ресурс часом буде дуже до речі. Усі пояснення з використання разом з архівом вже створених орнаментів можна знайти на сайті.
Сайт з писанкарства
Корисна та цікава інформація з даної теми.
Інтернет-проект "Рукотвори"
Пошук майстрів з різних видів декоративно-прикладного мистецтва, огляд їхніх виробів на сучасний стан.
Майстер-клас з акварелі для початківців
Якісна та яскрава подача інформації, змістове наповнення для перших кроків ознайомлення з технікою акварелі.
Блог і сайт Вікторії Плотнікової
Майстер-класи, цікаві статті, сучасна та яскрава інформація для ознайомлення та розвитку художніх здібностей.
Блог художниці Кустової Анастасії
Цікавий, наповнений та чітко структурований блог для художників-початківців. Авторка 
Ще один блог
Колись шукала вузько спрямовану інформацію і знайшла її саме на цьому сайті. Все доступно, чітко і весело. Можливо, комусь знадобиться :)
Курс лекцій з технічної естетики
Досить сухе, але інформативне викладення інформації про колір, перспективу, композицію та такі страшні слова як "біоніка", "художнє конструювання". Матеріал вузькоспрямований, але все одно корисний.
Авторський блог Академія кольору
Глибоке вивчення кольору, його значення, історія, закономірності сполучень, подані в чіткому та науковому вигляді.
Збірник статей "Мистецька сторінка"
Інформативні цікавинки з різних видів мистецтва, з опорою на національні особливості нашого краю. Також наявні уроки з поетапними світлинами.


Та декілька посилань на корисну навчальну літературу:
Н.Н. Александров. Цвет и его динамика в культуре. Монография.
Посилання на файли з гугл-диска:
Орнаменты всех времен и народов_Т.1
Орнаменты всех времен и народов_Т.2
Джеймс Гарни. Свет и цвет
Н.Н.Волков. Цвет в живописи
Николай Ли. Основы учебного академического рисунка

Маю на меті поповнювати цей список іншими цікавими, корисними та перевіреними ресурсами. Якщо маєте такі, можете ділитись та поширювати інформацію :)

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Урок акварелі. Малюємо натюрморт Крок перший - постановка. Якщо у вас виникло бажання зобразити натюрморт, то перш за все, спробуйте самостійно придумати власну постановку, а не змальовувати зі знайденої картинки. Таким чином, ваше відчуття композиції та художній смак поступово покращаться. В іншому випадку, зробіть копію с якісної роботи улюбленого художника. Це допоможе розвинути спостережливість та розуміння ведення роботи досвідченим митцем. В даному випадку я ставила натюрморт самостійно, бажаючи зробити акцент на тематиці (осінь), форматі (витягнутий горизонтально) та колориті (теплий, ніжний). Крок другий - розміщення об'єктів. Розміщення зображення на форматі має свої закономірності і секрети, які відомі, мабуть, кожному. Передусім раджу дослідити натуру, основні форми і лінії, співвідношення, враження. Походіть навколо постановки, вивчіть фактуру - не бійтесь торкатись предметів, це буде лише на користь :) Якщо ви малюєте копію, то уважно розгляньте ори
Ласкаво просимо в куточок пізнавання мистецтва! Тут ви зможете знайти уроки та демонстрації робіт, цікавинки на тему малювання, корисну навчальну нформацію та, сподіваюся, гарний настрій :)